Една от най-нашумелите в бизнеса и политическите среди  ръководна фигури

...
Една от най-нашумелите в бизнеса и политическите среди  ръководна фигури
Коментари Харесай

Водеща фигура от НАП-Бургас почина след получен инсулт

Една от най-нашумелите в бизнеса и политическите среди  управителна фигури в региона на използване на данъчно-осигурителното право у нас - шефът на дирекция „ Контрол ” в НАП-Бургас Пенка Жекова,  почина ненадейно на 49-годишна възраст, написа " Флагман ".бг.

Вестта безусловно шокира сътрудниците й, които през последните две години бяха наясно с големия душевен тормоз, на който бе подложена Жекова от страна на централната държавна власт да обезпечи доходи от стотици неизрядни данъкоплатци и в това време да се бори в съда за отстояване на издадените от нея заповеди.

Тя е получила тежък мозъчен кръвоизлив в края на последния работен ден преди Коледа – на 23 декември.  В продължение на 4 денонощия е направено  всичко допустимо за преодоляване на последствията от инсулта и извеждането й от положение на кома, само че напъните са били безсмислени, споделиха нейни близки във връзка кончината й.

Пенка Жекова бе измежду най-компетентните експерти в териториалната дирекция на НАП-Бургас, за малко, по време на държавното управление на Пламен Орешарски, бе и шеф.  

През последните две години тя е била подложена на непрестанен напън от страна на авторитетни бизнескръгове, чиито компании са били проверявани под нейно управление и са получили ревизионни актове за милиони левове от невнасяни с години налози и осигуровки.

Неизрядни обекти бяха запечатвани с допусане на авансово осъществяване в разгара на летния сезон през 2017 и 2018 година  Това докара до спор сред държавната власт и правосъдната система, защото всеобщо съдии от Адмниситративния съд в Бургас отменяха заповеди на данъчните.

Част от разногласията на ”рецидивистите ” с по 20 акта за сезон, дължащи на фиска пари от голям брой нарушавания към момента не са завършени от съда, който на процедура се разгласи против дейностите на органите на изпълнителната власт на страната в лицето на Пенка Жекова.

Ритуалната зала в гробищният парк на Бургас едвам пое хората, които пристигнаха в празничния ден на 29 декември, с цел да я изпратят в последния й път, споделиха от НАП-Бургас.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР